keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Studiosessiot II

Jälleen kerran astun Manu Audio -studiolle. Minulla on edessäni varsin mielenkiintoinen tehtävä:

Sinulla on käytettävissäsi 61 mustaa ja valkoista nappulaa (36 valkoista ja 25 mustaa). Painele nappuloita oikeassa järjestyksessä oikeaan aikaan.

Ei kuulosta vaikealta, mutta näin jälkikäteen voin todeta, että tehtävä osoittautui varsin haastavaksi.
Tosiasiassa kyse ei ole siis mistä tahansa pelleilystä, vaan kosketinsoitinosuuksien äänittämisestä uusiin Crimson Sun -kappaleisiin. Onneksi minulla oli apunani jälleen kerran köyhän miehen Kotiteollisuus, Junnila-Jauhiainen-Moilanen -akseli. Tosin kukaan edellämainituista ei soita rumpuja eikä tietojeni mukaan osaa laulaa. Alkoholi kuitenkin maistuu kaikille, tai ainakin tällaista olen kuullut.

Useita tuskaisia tunteja ja lukemattomia nuotteja myöhemmin lähes kaikki syntikoille varatut kaksikymmentä raitaa ovat täynnä mitä erilaisimpia kosketinsoitinosuuksia. Kuten myös kosketinsoittajan selkänahka on täynnä Jauhiaisen ja Junnilan verbaaliruoskien aiheuttamia sivalluksia. Ylipäällikkö Moilanen on tyytynyt vain antamaan neuvoja ja katselemaan, välillä jopa säälivästi.


Kun pakkaan soittotavaroitani takaisin autoon, päässäni pyörii kysymyksiä. Soitinko kaiken tarpeeksi hyvin? Olisiko ollut vielä jotain parannettavaa, tai olisiko jonkin jutun voinut toteuttaa eri tavalla? Tarkoituksenahan oli äänittää kuusi biisiä mahdollisimman hyvin, sillä kaikki aiotaan kuitenkin julkaista.

Toisaalta, projektiin voi suhtautua rennommin kun muistaa sen, että kuudesta biisistä kaksi pääsee jatkoon. Jatkoon pääsemisellä tarkoitetaan myöhempää käsittelyä ja uudelleen äänittämistä mystisen tuottajahahmon suojeluksessa, eli nämä kuusi biisiä olivat vain ”demon demo”.

Noh, ehkäpä ei kannata vielä huolestua, ehtii sitä myöhemminkin.

Helpottuneissa tunnelmissa,

H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti